Gazan tilanne on äärimmäisen vakava, eikä sen epäinhimillisyyttä voida enää sivuuttaa. Hallituksen on puututtava asiaan väkivallan loppumiseksi Gazassa ja vaadittava tulitaukoa välittömästi. Viattomien siviilien kuolemat on estettävä.

Kollektiivinen rangaistus on sotarikos

Israelin hallitus rankaisee kollektiivisesti Gazan väestöä Hamasin toimista.

Puolet Gazan 2 miljoonan väestöstä on lapsia. Ensimmäisen pommitusviikon aikana jo yli 700 lasta on kuollut. Gazan ihmiset ovat loukussa reilun Espoon kokoisella aidatulla alueella ilman ruokaa ja vettä. Alueen viimeinen voimalaitos on lakannut toimimasta, mikä tarkoittaa, etteivät sairaalat voi enää toimia huolimatta lisääntyvistä kuolemista ja loukkaantumisista.

Kollektiivinen rangaistus on sotarikos ja kansainvälisen humanitaarisen oikeuden vastainen. Hallituksemme on toimittava nyt, tähän emme voi olla osallisia.

Humanitaarinen kriisi

Kyse on ihmisyydestä, ei politiikasta. Olemme ihmisiä, Palestiinalaiset ovat ihmisiä. Lapsilta ruuan ja veden riistäminen ei voi olla hyväksyttävää. Sen on loputtava, tai vielä tuhannet menettävät henkensä.

On vaadittava tulitaukoa. Emme voi hyväksyä, että viattomia ihmisiä ja lapsia hautautuu pommituksissa raunioiden alle. Meidän on varmistettava, että ihmisten perustarpeet voidaan täyttää: veden, ruoan, sähkön, avun ja lääkintätarvikkeiden esteetön pääsy on turvattava Gazaan. Kyseessä on hätätapaus.

Konfliktin lieventäminen, tulitauko, humanitaarinen apu

Päättäjien on kiireellisesti vaadittava hyökkäystoimien lakkauttamista ja tulitaukoa, sekä humanitaarisen avun sallimista Gazan alueelle. Meidän on toimittava heti, sillä jokainen tunti vaikuttaa Gazan siviilien elämään.

Inspiraationa on toiminut Jewish Voices for Peace, josta teksti on mukautettu. Alkuperäinen on nähtävissä kokonaisuudessaan täällä.