Situationen i Gaza er alvorlig, og den kan ikke længere ignoreres. Den danske regering er nødt til at gribe ind og de-eskalere volden i Gaza og kræve en umiddelbar våbenhvile. Vi må stoppe yderligere tab af uskyldige menneskeliv.

Kollektiv afstraffelse er en krigsforbrydelse

Den israelske regering straffer hele Gazas befolkning for Hamas’s handlinger.

Halvdelen af Gazas befolkning på 2 millioner er børn. Der er under den første uges bombardementer blevet dræbt over 700 børn. Folk i Gaza er fanget bag en indhegning af et areal på størrelse med Mors - uden mad og vand. Det sidste fungerende kraftværk i Gaza er sat ud af drift, hvilket gør det umuligt for hospitaler at forsætte deres arbejde til trods for voksende drab og sårede.

Kollektiv afstraffelse er en krigsforbrydelse og et brud på internationale menneskerettigheder. Vores regering må handle nu. Vi kan ikke tage del i dette.

Humanitær krise

Det her handler om mennesker, ikke politik. Vi er alle mennesker. Palæstinensere er mennesker. Intet civiliseret menneske på denne jord kan acceptere, at man frarøver børn adgang til mad og vand. Vi må stopppe det her. Eller vil yderligere tusinde menneskeliv gå tabt.

Vi må kræve en våbenhvile. Vi kan ikke acceptere at uskyldige mennesker og børn bliver begravet i sammenstyrtede huse. Vi bliver nødt til at sikre at basale behov igen bliver opfyldt. Vand, mad, elektricitet, nødhjælp og medicin skal have adgang til Gaza. Dette er en nødsituation.

De-eskaler, våbenhvile og humanitær assistance

Det er kritisk at statsminister Mette Frederiksen og et samlet folketing kræver en de-eskalering, våbenhvile og at humanitær assistance får adgang til Gazastriben øjeblikkeligt. Vi må handle nu. Hver time gør en forskel for de civile i Gaza.

We took inspiration from Jewish Voices for Peace in the United States. The below is adapted from their original, which can be seen in full here.