Η κατάσταση στη Γάζα είναι σοβαρή και η απανθρωπιά της δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει και να αποκλιμακώσει τη βία στη Γάζα και να απαιτήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός. Πρέπει να αποτρέψουμε την περαιτέρω απώλεια ζωής αθώων πολιτών.

Η συλλογική τιμωρία είναι έγκλημα πολέμου

Η ισραηλινή κυβέρνηση τιμωρεί συλλογικά τον πληθυσμό της Γάζας για τις ενέργειες της Χαμάς.

Τα μισά από τα 2 εκατομμύρια του πληθυσμού της Γάζας είναι παιδιά. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα των βομβαρδισμών, πάνω από 700 παιδιά είχαν ήδη σκοτωθεί. Οι άνθρωποι στη Γάζα είναι παγιδευμένοι μέσα σε μια περιφραγμένη περιοχή που έχει το μέγεθος της Βρέμης, χωρίς φαγητό και νερό. Ο τελευταίος λειτουργικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα σταμάτησε να λειτουργεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν παρά τους αυξανόμενους θανάτους και τραυματισμούς.

Η συλλογική τιμωρία είναι έγκλημα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Η κυβέρνησή μας πρέπει να δράσει τώρα. Δεν μπορούμε να είμαστε συνένοχοι.

Ανθρωπιστική κρίση

Αυτό έχει να κάνει με το να είσαι άνθρωπος, όχι με την πολιτική. Είμαστε άνθρωποι. Οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι. Κανένας πολιτισμένος άνθρωπος στη Γη δεν θα συμφωνούσε ότι η στέρηση τροφής και νερού από παιδιά είναι αποδεκτή. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό. Διαφορετικά, χιλιάδες περαιτέρω άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.

Πρέπει να απαιτήσουμε κατάπαυση του πυρός, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αθώοι άνθρωποι και παιδιά θάβονται κάτω από ερείπια. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες μπορούν να εκπληρωθούν ξανά. Νερό, τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, βοήθεια και ιατρικές προμήθειες πρέπει να επιτραπεί να επιστρέψουν στη Γάζα. Πρόκειται για επείγουσα ανάγκη.

Αποκλιμάκωση, κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστική βοήθεια

Είναι απολύτως επείγον ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και η Βουλή να απαιτήσουν αποκλιμάκωση και να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός και να απαιτήσουν να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Πρέπει να δράσουμε τώρα. Κάθε ώρα κάνει τη διαφορά για τις ζωές των αμάχων στη Γάζα

Εμπνευστήκαμε από το “Jewish Voices for Peace in the United States”. Το παρακάτω κείμενο είναι προσαρμοσμένο από το πρωτότυπό τους, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο εδώ..