Situația din Fâșia Gaza este extrem de gravă și inumană - nu o mai putem ignora. Guvernul României trebuie să intervină și să ceară un armistițiu imediat. Trebuie să prevenim moartea a și mai multor persoane nevinovate.

Pedeapsa colectivă e o crimă de război

Guvernul israelian pedepsește colectiv populația Gazei pentru acțiunile Hamas. Jumătate din populația Fâșiei Gaza sunt copii. În prima săptămână a bombardamentelor israeliene de după 7 octombrie, peste 700 de copii au fost omorâți. Oamenii din Gaza sunt blocați fără mâncare și fără apă. În lipsă de electricitate, spitalele sunt neputincioase în fața numărului tot mai mare de răniți și morți.

Pedeapsa colectivă e o crimă de război care încalcă drepturile internaționale umanitare. Guvernul nostru trebuie să acționeze acum. Nu putem să fim complici.

Criză umanitară

Vorbim despre umanitate, nu despre politică. Suntem oameni. Palestinienii sunt oameni. Să blochezi copiilor accesul la apă și la mâncare nu e uman. Trebuie să ne implicăm și să facem o schimbare. Altfel, mii de alți oameni vor muri.

Cerem un armistițiu, nu putem să acceptăm ca și mai mulți oameni și copii să fie îngropați printre dărâmături de bombardamente. Trebuie să ne asigurăm că oamenii au acces la necesități umane de bază. Apa, mâncarea, electricitate, proviziile medicale trebuie să fie accesibile în Gaza. Ne aflăm într-o stare de urgență.

Oprirea violenței, armistițiu, ajutor umanitar

Președintele și guvernul României trebuie să ceară oprirea violenței, încheierea unui armistițiu și accesul ajutorului umanitar în Fâșia Gaza. Trebuie să acționăm acum. Fiecare oră face diferența în viața oamenilor din Gaza.

Ne-am inspirat apelul celor de la Jewish Voices for Peace în Statele Unite. Găsiți varianta originală a textului lor, aici.