Situasjonen i Gaza er alvorlig, og vi kan ikke ignorere den inhumane behandlingen av sivile. Regjeringen må ta grep for å stanse volden i Gaza og kreve våpenhvile umiddelbart. Vi er nødt til å forhindre større tap av uskyldige siviles liv.

Kollektiv avstraffelse er en krigsforbrytelse.

Den israelske regjeringen straffer hele Gazas befolkning for Hamas’ handlinger.

Halvparten av Gazas befolkning på to millioner er barn. I løpet av den første uka med bombing har over 700 barn blitt drept. Folk i Gaza er innesperret i et område mindre enn Oslo, uten mat og vann. Det siste kraftverket i Gaza er også skrudd av, som betyr at sykehus ikke kan operere, til tross for økende dødsfall og skader.

Kollektiv avstraffelse er en krigsforbrytelse i internasjonal menneskerett. Regjeringen må ta handling nå. Vi kan ikke la oss bli medskyldige.

Humanitær krise.

Dette handler om mennesker, ikke politikk. Vi er mennesker. Palestinere er mennesker. Alle mennesker er enige om at det er uakseptabelt å frarøve mat og vann fra barn. Dette må vi stanse. Ellers vil ytterligere tusen miste livet.

Vi må kreve våpenhvile: vi kan ikke akseptere at uskyldige sivile og barn begraves i ruiner. Vi må sørge for at grunnleggende menneskelige behov dekkes igjen. Vann, mat, strøm og medisinsk utstyr må tilbake til Gaza. Dette er en krise.

Deeskalering, våpenhvile, humanitær bistand.

Det haster at statsminister Jonas Gahr Støre, Regjeringen, og Stortinget krever deeskalering av konflikten, våpenhvile, og at humanitær nødhjelp får slippe til i Gaza. Vi må handle nå. Hver time teller for de sivile i Gaza.

We took inspiration from Jewish Voices for Peace in the United States. The below is adapted from their original, which can be seen in full here